James King musel být znovu převezen do nemocnice. Tentokrát kvůli silným zánětům kůže.

James King musel být znovu převezen do nemocnice. Tentokrát kvůli silným zánětům kůže. Zdroj: profimedia.cz

Při prvním pobytu v nemocnici lékaři zjistili, že James King váží ještě více, než když začal "hubnout".
James King začal s přejídáním, když se mu rozvedli rodiče.
James King z Kentucky se projedl až do váhy 300 kilogramů a tři roky nevyšel z domu.
4
Fotogalerie

Váží 300 kilo a tři roky už nevyšel z domu. Zvládne ho rodina dostat do nemocnice?

Nad obezitou některých lidí zůstává zdravému člověku rozum stát. To je také případ jednoho Američana z Kentucky - ten se doslova projedl k téměř třem stovkám kilogramů. O tom, že jeho zdravotní stav tím trpí, není pochyb. Co si ale má počít rodina ve chvíli, kdy muž potřebuje do nemocnice?

James King z Kentucky se projedl do takové obezity, že kvůli své váze 272 kilogramů nevyšel tři roky z domu! Své tělo již neměl tento 46letý Američan pod kontrolou, proto se obrátil o pomoc na lékaře Nowzaradana v Houstonu.

Když lékař uviděl při rozhovoru přes internet svého budoucího pacienta, přikázal mu, aby nejprve během tří měsíců zhubnul alespoň 24 kilogramů. A teprve pak, ať vydá na 13 hodinovou cestu do ordinace a nastoupí léčbu.

James začal s přejídáním, když se jeho rodiče rozvedli a otec se znovu oženil s novou partnerkou.

Zdravotní pojišťovna ale odmítla zaplatit převoz tohoto obézního muže sanitkou a ani sbírka, kterou vyhlásila jeho partnerka Lisa, nepřinesla potřebný finanční obnos. Peníze na převoz k lékaři nakonec poskytl otec, který dal kvůli tomu do zástavy svůj dům.

S pomocí hasiče se podařilo Jamese naložit do sanitky a převést do nemocnice. Když ho zdravotníci zvážili, s hrůzou zjistili, že váží ještě 24 kilogramů více, než když začal podle nařízení lékaře Nowzaradana „hubnout“.

Váha 333 kilogramů lékaře Nowzaradana tak rozčílila, že políček dostala i Jamesova partnerka Lisa, která stále kupovala svému milému kalorická jídla z fast foodu.

James si pobyl měsíc v nemocnici, kde zhubnul 23 kilogramů a byl propuštěn domů. Jenže po deseti dnech se musel do nemocnice vrátit kvůli bolestivým zánětům na kůži. V současné době je tedy v péči lékařů, dodržuje přísnou dietu a hubne.