Najít správný obvod podprsenky je někdy složité.

Najít správný obvod podprsenky je někdy složité. Zdroj: istockphoto.com

V hlavní roli podprsenka: 5 triků, které vám zpříjemní léto

Podprsenka se v létě často stává naším nepřítelem. Co dělat, aby tomu tak nebylo? 

Známe pět triků, jak horké a ulepené léto prožít bez toho, aby vás trápila podprsenka:

1. Aby podprsenka bez ramínek, která je ideální pod šaty odhalující ramena či pod topy na jedno rameno, zůstala na místě a nesjížděla, stačí použít jednoduchý trik. Pod koncem podprsenky si obmotejte třeba ramínko a podprsenka se tak ani nehne.

2. Perte rychle a efektivně, tedy nikoli v pračce, ale ručně. Podprsenka tak vydrží déle jako nová. A na sušičku také zapomeňte. Místo ní použijte odstředivku na salát, která je mnohem šetrnější.

3. Praní propocené sportovní podprsenky nahraďte tím, že si ji necháte na sobě při mytí. Je to daleko šetrnější, než ji po každém použití „mučit“ v pračce.

4. Top s překříženými ramínky si vysloveně žádá podprsenku s odepínacími ramínky, která lze překřížit. Pokud ji nevlastníte, stačí použít třeba malou sponku na papír, kterou ramínka mezi lopatkami sepnete. Jestli ji nemáte nebo jí nedůvěřujete, můžete ramínka během chvilky spojit několika stehy.

5. Kombinace holých zad s nevhodnou podprsenkou může být pěkná katastrofa. Pokud byste se bez podprsenky necítila dobře, zvolte nikoli obyčejnou, ale třeba nějakou hezkou krajkovanou ve stylu bralette, která má zajímavě řešená záda. Nebojte se ani překřížených ramínek a dalších ozdobných detailů, které budou vypadat efektně, nebo dokonce sexy.