Věra Špinarová si zahrála také v lední revue Romeo a Julie.

Věra Špinarová si zahrála také v lední revue Romeo a Julie. Zdroj: archiv Blesku

Autobiografická kniha Věry Špinarové Za vše můžu já
Věra Špinarová
Věra Špinarová
Pohřeb Věry Špinarové (†65).
Na desátém místě je CD Největší hity live.
23
Fotogalerie

Šílené: Věra Špinarová po smrti vydělala už ohromnou sumu! Kolik peněz to je?

Smrt celebrity je vždy mediálně velmi sledovaným neštěstím, navíc výhodným pro marketing. Třeba zpěvačka Věra Špinarová od smrti vydělala už slušný balík.

Zpěvačka Věra Špinarová (†65) zemřela 26. března a jen do poloviny dubna vydělala šedesát tisíc korun! Stejně jako u ostatních zesnulých umělců bohatne jak vydavatelská společnost, tak i zpěvaččina rodina, a to díky její celoživotní tvorbě. Fanoušci si totiž, jak už to u takových pěveckých legend posmrtně bývá, chtějí připomenout její hlas, a proto skupují její desky jak zběsilí. Alba legendy Věry Špinarové se tak stala nejprodávanějšími v republice! Nabízí se tedy otázka: Kolik toho kdo dostane?

Zpěvačka, kterou čeští fanoušci už během jejího života považovali za národní klenot, poskytuje finanční prostředky své rodině tedy i po své smrti. Z každého prodaného alba získají dědicové Věry Špinarové 40 procent z prodejní ceny. Zbytek peněz zůstává organizaci OSA (Ochranný svaz autorský), z čehož podle deníku Aha! část poputuje i na Charitu Ostrava, které se sama zpěvačka věnovala.

Kromě syna Věry Špinarové není zatím jasné, kdo po ní bude dědit. O tom se rozhodne v řízení, které ještě neproběhlo. Jisté ale je, že špatně se mít její syn ani nikdo z případných dalších dědiců mít nebude. Kromě jistých procent z prodaných alb půjde i o pěkné částky z hraní písní v rádiích, televizi a dalších projektech.

Peníze jsou dědicům hvězd vypláceny Ochranným svazem autorský pravidelně čtyřikrát ročně.