...

... Zdroj: Shutterstock

Sex: Typické myšlenky, které ženám blokují vyvrcholení

Orgasmus není samozřejmost, které každá žena dosahuje dennodenně. Vyvrcholení je takové malé kouzlo, o něž můžete přijít, když si nedáte pozor. Jakých myšlenek byste se měla při sexu vyvarovat? 

Data českého Sexuologického ústavu, který zpovídal osm stovek žen ve věku 35 až 65 let, hovoří jasně: 49 procent dotázaných předstírá orgasmus výjimečně, 15 procent opakovaně. Pro některé ženy je to totiž způsob, jak soulož buď rychleji ukončit, neublížit partnerovi, anebo nepřiznat, že mají s dosažením orgasmu potíže.

Podle jedné z významných amerických sexuoložek ženy orgasmus ovládají a hlavně ho sabotují už jen pouhými myšlenkami. Jaké to jsou?

1. Nechci, aby to dělal. Partner vám do hlavy nevidí, musíte mu říct, co nechcete, aby dělal, ale také to, po čem toužíte.

2. On se asi nudí. Takovým myšlenkám můžete předejít opět komunikací s partnerem. Budujte pouto důvěry - ptejte se na jeho touhy či záliby.

3. Nesmí mi to trvat tak dlouho. Oprostěte se od myšlenek na čas. Každý potřebuje k dosažení orgasmu jinou dobu. I o tom si s partnerem můžete promluvit.

4. Není to ono, ale nevadí. Milenec vám nečte myšlenky, dejte mu najevo, po čem toužíte. Neochuzujte se o orgasmus!

5. Nemám náladu, protože… Při milování je třeba vypustit problémy. Je to těžké, ale orgasmu se nejspíš nedočkáte, když si budete v hlavě vypočítávat, co jste nestihla, co vás čeká apod. To je úplný zabiják!