Video placeholde

Pravda o vagíně: Opravdu ji mají náruživé ženy povolenou a vytahanou?

Ženy, které si sex užívají a netají se tím, se dost často stávají předmětem drbání některých svých kolegyň. Jednou z těch "zaručených zpráv" je například tvrzení, že příliš sexu roztahuje vagínu a ženy s velkým sexuálním apetitem ji mají mnohem povolenější, než jejich puritánštější kolegyně. Buďte v klidu, je to hloupost!

Odborníci se shodují na tom, že množství sexu nemá na velikost vaší vaginy žádný vliv. Je geneticky dáno, jak pevná a velká je tato část ženského těla. Vagina je pružná a i přes velké natažení se vrací zpět do svého původního stavu.

Video placeholde

Narození dítěte je jedním z klasických případů, kdy se svaly ve vagině enormně roztáhnou, ale po jisté době se zase vrátí zpět. Někdy to sice může trvat až šest měsíců po porodu, než se svaly stáhnou zpět, ale to na věci nic nemění.

Běžným a pravidelným sexuálním stykem se tedy nemůže velikost přirození nijak narušit. Naopak pravidelný sex dělá dobře nejen vaší vagině, ale i celému organismu.

Kromě porodu existuje ještě daší faktor, který může změnit velikost vaší vaginy, tentokrát to ovšem mohou být změny trvalejšího rázu. Tím faktorem je stárnutí. Dochází totiž k oslabování vaginálních stěn a ke zhoršení elasticity.

Je tu ale dobrá zpráva pro nás všechny. Jelikož jsou ve vagině svaly, můžeme je stejně jako všechny ostatní posilovat. Kegelovy cviky vám pomohou udržet se ve formě i v této oblasti.