Vášeň

Vášeň Zdroj: shutterstock

Vášeň
sex
Sex
sex
...
6
Fotogalerie

Pozor! I sexem se můžete předávkovat! Znáte signály, že už je ho příliš?

Zamilovanost je krásná věc a obzvláště v počátcích vztahu to z namená jediné: Strávit každý okamžik sexem. Člověk se chce milovat od rána do večera a také to občas tak dělá, ale druhý den - ouha - člověk trpí jako po maratónském běhu. Sledujte tyto signály těla, pokud nechcete druhý den trpět jako zváíe!

Malá vlhkost

Když začínáte sexuální hrátky, jsou většinou dlouhá předehra nebo vášeň tak silné, že vaše vagina produkuje moře vlastní lubrikace. Čím je sexuální styk delší a čím častěji se do toho vrháte znova a znova, tím se schopnost produkce milostných šťáv snižuje. Pokud nejste dostatečně vlhká, může docházet k drobným poraněním. Samozřejmě můžete použít lubrikační gel a pokračovat.

Bolest

Pokud začne být sex bolestivý, možná je na čase přestat. Některé polohy, jež ponoukají k vášnivějším pohybům, jako je třeba poloha zezadu, mohou při opakovaném sexu způsobovat bolest. Jestliže nejste připraveni přestat, potom zkuste něžnější pohyby a jiné polohy. Pokud bolest neustupuje, neblázněte a nechte vaginu odpočívat.

Nadměrné prokrvení

Pokud budete vaginální stěny vystavovat neustálé iritaci a tření, budou se prokrvovat. Prokrvení je v absolutním pořádku, také to, že vaše sexuální orgány zduří a jakoby se zvětší. Tím se vagina stává užší a těsnější. Penis tak ale během dlouhodobého pronikání může iritovat stěny a sex se poté stane bolestivým.

Špatné PH

Při sexu se může zvyšovat riziko vzniku zánětu močového měchýře. Zvyšuje se ještě více, pokud budete mít sex celý den, pH spermatu je totiž vyšší než to, které je přirozené vašemu prostředí. Nezapomínejte proto jít se po sexu vyčurat, to pomáhá nastavit zpět přirozenou rovnováhu.