Muž během života vyprodukuje okolo 67 litrů spermatu.

Muž během života vyprodukuje okolo 67 litrů spermatu. Zdroj: profimedia.cz

Polykání spermatu prodlužuje život! Jak ovlivnit jeho chuť?

Mužské sperma prospívá zdraví žen! Alespoň to tvrdí američtí vědci z Newyorské státní univerzity.

Podle studie amerických vědců sperma funguje jako antidepresivum. Sperma podle nich obsahuje melanin a serotonin, které mají významnou schopnost pozitivně ovlivnit duševní pohodu. Dle dalších výzkumů navíc ejakulát obsahuje minerály a vitamíny a také látky, které zabraňují stárnutí. Jde zejména o látku zvanou spermidin. Ta prý dokáže omladit buňky a zabránit jejich stárnutí až o třicet procent. Nejvyšší koncentraci spermidinu mají ve svém spermatu mladí muži, se stoupajícím věkem ale klesá.

Mužský ejakulát dále obsahuje i další zdraví prospěšné látky. A to vápník, zinek, hořčík, sodík, kreatin, bílkoviny, cukry a rovněž vitamín C. Vědci v ejakulátu dokonce objevili i stopové množství zlata.

Jedna lžička spermatu obsahuje zhruba sedm kalorií. Během jedné ejakulace přijde „nazmar“ až 300 milionů spermií. Muž za celý svůj život vyprodukuje na 67 litrů ejakulátu. Průměrný chlap ejakuluje rychlostí necelých 50 km/h. Věděli jste to?

Pokud vám partnerovo sperma nechutná, můžete ovlivnit jeho chuť. Stačí, když partnerovi změníte jídelníček a zkusíte mu zatrhnout některé jeho zlozvyky, jako je kouření a pití alkoholu. Je všeobecně známo, že sperma má mnohem lepší chuť po konzumaci ovoce. To by váš partner měl sníst minimálně hodinu před orálním sexem. Výborný je hlavně ananasový džus, dále banány, borůvky, pomeranče nebo kiwi.