Video placeholde

Penis se může zlomit! První pomocí je ledový obklad

Říká se tomu zlomení, ale ve skutečnosti se o zlomeninu nejde, protože v penisu není kost. Zlomenina je jen přenesený výraz. Pokud se penis při sexu "zlomí", stane se tak většinou v podnapilém stavu nebo při různých nekonformích sexuálních praktikách. Co s tím?

Ve skutečnosti dojde k ohnutí ztopořeného penisu pod velmi silným tlakem. Během toho dojde k prasknutí topořivých tělísek nebo močové trubice. Dochází k tomu výhradně v ztopořeném stavu penisu a poznáte to podle typického prasknutí, které se nedá přeslechnout. Pro muže je to také velice bolestivá záležitost.

Penis okamžitě ztratí erekci, v místě poranění se objeví hematom a penis začne natékat. Může se zvětšit i do velikosti lilku a má i podobnou barvu. Pokud je poraněna močová trubice, nebude se partner moci ani vyprázdnit.

V případě, že se vám něco podobného stane – šedesát procent všech "fraktur" vzniká při sexu – je nutné okamžitě vyhledat lékaře. Než se dostaví pomoc, bylo by dobré použít ledové obklady a stahovacím obinadlem obmotat penis. Partner bude podle rozsahu zranění posouzen ohledně léčby. Většina pacientů končí na operačním stole. Je třeba vyčistit místo od sraženin, zastavit krvácení a sešít rány.

Pokud zanedbáte léčbu, bude to mít velké následky na funkci penisu. Mnoho mužů dělá ramena a snaží se být za drsňáky, ale nenechte ho léčit se doma bez lékaře. Tam, kde byl penis narušen, vznikne jizva, penis změní tvar a mnohdy se přestane dokrvovat, což samozřejmě nevede k ničemu jinému než k impotenci. Jedině odborník dokáže zranění vyléčit bez následků.