Cassandra Hill na základní škole. Vážila již přes sto kilogramů.

Cassandra Hill na základní škole. Vážila již přes sto kilogramů. Zdroj: profimedia.cz

Cassandra zhubla 55 kilogramů a zmenšila se o šest konfekčních velikostí.
2
Fotogalerie

Nedožiješ se konce školy, řekli lékaři dívce. Čím si zachránila život?

Bylo jí 14 let, když ji lékaři řekli: „Za dva roky můžeš být mrtvá. Nedožiješ se ani konce školy.“ Australanka Cassandra Hill ze Sydney trpěla morbidní obezitou. Vážila neuvěřitelných 117 kilogramů.

Organismus mladé dívky takovou nadváhu nezvládal. Její závislost na nezdravém jídle byla smrtící. Denně se přejídala chipsy, toasty, těstovinami. Trpěla vysokým krevním tlakem a srdeční infarkt se nevyhnutelně blížil. Lékaři Cassandru varovali, že pokud ihned nezmění svůj životní styl, zemře.

To dívku skutečně vyděsilo. „Když jsme to slyšela, píchlo mě u srdce. Opravdu to bolelo,“ svěřila se Cassandra deníku Dailymail. "Můj doktor si mě vzal stranou a řekl mi, že kvůli své váze ani nedokončím školu. Že jsem příliš tlustá a každým okamžikem mohu zemřít na infakrt,“ dodává.

Měla štěstí, pevnou vůli a dala se do hubnutí. Dnes je jí 23 let a nikdo by nevěřil, že byla kvůli děsivé obezitě na pokraji smrti.

Cassandra se zbavila 55 kilogramů nadváhy, její tělo se zmenšilo o šest konfekčních velikostí. Dnes nosí velikost oblečení číslo osm, vypadá úžasně a je šťastná.