Lékaři vyoperovali mladému muži 232 zubů!

Lékaři vyoperovali mladému muži 232 zubů! Zdroj: profimedia.cz

Lékaři mu vytáhli z úst 232 zubů! Podívejte se na fotografie!

Sedmnáctiletý Ind už asi k zubaři nikdy nepůjde. Vytrhli mu totiž 232 zubů! Jak je to možné?

Na zubařském křesle strávil tento mladý Ind neuvěřitelných sedm hodin! Do ordinace ho přivedl velký otok v pravé dolní části obličeje a velké bolesti. Lékaři v místě jeho bydliště si s problémem nevěděli rady, proto se Ashik vydal až do vzdálené Bombaje. Tam až při chirurgickém zákroku zjistili, že v ústech mladého muže se skrývalo více než dvě stě zubů, přesně 232!

„Zuby byly různě veliké. Nejmenší se podobaly zrnku hořčice, větší zuby byly jako kuličky,“ vysvětluje Sunanda Dhivare-Parwankerová, vedoucí zubního oddělení v JJ nemocnici. Lékaři diagnostikovali kombinované odontoma, nezhoubný nádor, který sice neohrožuje mladíka na životě, ale způsobuje znetvoření obličeje a také velmi komplikuje přijímání potravy. V jedné dásni se vytvořilo velké množství zubů a odhalili je až lékaři při operačním zákroku.

Vyoperované zuby byly různě veliké. Nejmenší jako zrnka hořčice.
Vyoperované zuby byly různě veliké. Nejmenší jako zrnka hořčice. | Zdroj: profimedia.cz

„Bál jsem se, že syn může mít vážný nádor, proto jsem ho odvezl až do Bombaje,“ říká Suresh Gavai, otec Ashika. Lékaři však oba ujistili, že se Ashik brzy uzdraví a bude zase žít svůj běžný život.