Pampeliška

Pampeliška Zdroj: cnc

melounové mojito
Pistáciové ořehcy
Otoky – proč vznikají a kdy jsou nebezpečné?
Sůl
Otoky
8
Fotogalerie

Jste tlustá a oteklá? Šest rychlých tipů, jak se zbavit vody v těle!

Připadáte si tlustá a žádné zaručené dietní tipy nefungují? Na vině může být voda, kterou zadržujete v těle! Člověk ji může nashromáždit pekné množstíví! Prostudujte si našich šest tipů, co dělat, abyste předešli nepříjemným i zdravotně škodlivým otokům!

Voda, pokud s ní neumíte správně zacházet, dokáže být pěkný prevít. Ve vašem těle dokáže nadělat značnou paseku. Víme, jkaé jsou příčiny přílišného množství vody v těle! Na tyhle věci se zaměřte!

1. Sodík. Nadměrný příjem sodíku je pro tělo nebezpečný. Zadržuje v těle vodu a ta může způsobit otoky. Sodík je obsažen v běžné soli, konzervách a masných výrobcích, jako jsou např. salámy. Radíme nepřehánět to s těmito potravinami a používat himálajskou či alpskou sůl.

2. Vitamin B6. Udržuje rovnováhu ve vašem těle. Je obsažen v pistáciích, slunečnicových semínkách, tuňákovi, kuřecím či hovězím mase bez tuku.

Pokračování 2 / 3

Paradoxně i dehydratace

Otoky
Otoky | Zdroj: istockphoto.com

4. Dehydratace. Při nedostatku tekutin si tělo začne dělat zásoby a tvoří se otoky. Dbejte tedy na správný pitný režim.

Pokračování 3 / 3

Ovoce

Voda
Voda | Zdroj: Shutterstock.com

6. Fresh. Džusy z čerstvého ovoce a zeleniny, podobně jako některé byliny (třeba pampeliška), vám pomohou s detoxikací organismu způsobenou požíváním uměle zpracovaných potravin, které obsahují sladidla a chemické látky.