Jaxon v náručí své matky.

Jaxon v náručí své matky. Zdroj: profimedia.cz

Jaxon se i přes svou chorobu rychle učí novým věcem.
Malý Jaxon se svými rodiči.
Chlapec bývá velice trpělivý.
4
Fotogalerie

Doporučili jí potrat. Její dítě však žije už 2 a půl roku jen s dvaceti procenty mozku!

Rodiče Brandon a Brittany se během prvních týdnů těhotenství dozvěděli, že se mozek jejich díěte nevyvíjí normálně a lékaři jim doporučili potrat. Oba rodiče potrat zamítli i přes varování lékařů. Chlapec trpí mozkovou malformací. Narodila se, jako jeden z mála přežil i s pouhými dvaceti procenty mozku. A nejen to - umí třeba říct svým rodičům, že je má rád.

Potrat jako řešení odmítli rodiče Brandon a Brittany když se dozvěděli, že se mozek jejich díěte nevyvíjí normálně. Chlapec jménem Jaxon Buell se nakonec narodil pouze s 20 procenty mozku, většina lebky u něj chybí. Lékaři neměli tušení, co tento defekt způsobilo, a rodiče varovali, že chlapec přežije maximálně pár dnů. Dnes je však Jaxonovi 2 a půl roku a předpověď o délce života dále úspěšně poráží.

Navíc se jeho paměť a schopnosti nadále úspěšně vyvíjejí. Všichni předpokládali, že chlapec nebude chodit, mluvit, slyšet ani vidět. On však už dokáže říct svým rodičům, že je má rád. Rodiče si prošli mnohým trápením, ale Jaxonovi stále pomáhají a mají z něho radost. Vědí však, že jejich chlapec nebude žít dlouho, ale díky své lásce a víře jdou stále kupředu.