Václav Helšus.

Václav Helšus. Zdroj: archiv Divadla F.X.Šaldy Liberec

Václav Helšus.
Václav Helšus.
Václav Helšus.
Václav Helšus.
Václav Helšus.
6
Fotogalerie

Do Ulice přišla nová postava! Komu vstoupí do života Václav Helšus?

V Ulici se objevila nová postava. Jestli jste čekali nějakou další sexy krásku či svalnatého sympaťáka, tak jste asi byli zklamáni. V seriálu dostal roli herec Václav Helšus.

Liberecký herec Václav Helšus, který letos v březnu oslavil 70. narozeniny, je stále ve skvělé formě, takže není divu, že si jej tvůrci seriálu TV Nova Ulice vybrali pro ztvárnění role inženýra Ladislava Pavláta. Ten je prototypem vzdělaného a životem protřelého člověka, který však po smrti manželky zůstal sám. V běžných životních situacích se bez ní občas cítí bezradný a nastupující Alzheimerova choroba to vše jenom zhoršuje.

Těžko se vyrovnává se samotou i se stářím, jehož projevy cítí stále silněji. Býval kapacitou ve svém oboru, vyprojektoval náročné stavby, třeba mosty, a nyní má problém vzpomenout si na jméno své vlastní vnučky. Taková je tedy zhruba role inženýra Ladislava Pavláta, které, jak můžete na obrazovkách sledovat, se bravurně zhostil Václav Helšus.

Jak herec pro Prásk! uvedl, zpočátku se trochu bál „řečí o továrně na sny“, ale setkal se samými fajn a příjemnými umělci. „Byl jsem také překvapen tím, že mi dávají téměř spoluautorskou volnost při řešení dialogů, a to já mám na divadle i při natáčení hodně rád,“ pochválil si Václav Helšus novou zkušenost. S jeho rolí se tak v Ulici otevřelo často tabuizované téma nelehkého života seniorů v Česku.