zadeček

zadeček Zdroj: shutterstock

Anální sex má svá pravidla: Co dělat, abyste neškodili svému zdraví?

Pokud plánujete anální sexuální hrátky, je nutná hygiena. Na co je potřeba myslet, aby po rozkoši nenásledovaly zdravotné obtíže?

Výměna kondomu

Po análním sexu vždy vyměňte kondom. Jste-li dlouholetý pár a kondom nepoužíváte, je potřeba dát si pauzu a penis pořádně opláchnout. V řitním otvoru jsou bakterie, které vagině nedělají dobře. Na to myslete pokaždé, přece nechcete skončit se zánětem u doktora.

Vlhčené kapesníčky

Anální otvor nemá schopnost samozvlhčení při vzrušení jako vagina, proto je dobré používat lubrikační gel. Doporučuje se silikonový, který déle vydrží. Je také trochu komplikovanější ho pořádně očistit. V tom vám pomohou právě vlhčené kapesníčky. Můžete samozřejmě také skočit do sprchy a zadeček si pořádně umýt.

Vypouštění vzduchu

Během sexu se vám může do análního otvoru, a tím pádem do těla dostat vzduch, který bude posléze vaše tělo vypuzovat. Svěrač může být po sexu mírně povolen, tím pádem nemusíte být schopna ovládat únik tělem vytlačovaného vzduchu a může docházet k choulostivým okamžikům.

Pozor na krev

Anální otvor je velice hustě prokrvenou oblastí. Během sexu se může stát, že některá z žilek praskne, a tím pádem by se ve vaší stolici mohla objevit krev. Nemusíte panikařit, krvácení zase přejde. Pokud by ovšem potíže neustávaly a zaznamenala jste ještě další potíže, musíte se obrátit na svého lékaře.

Procvičujte svaly

Kegelovy cviky jsou dobré na posílení celého pánevního dna a posilují také oblast řitního otvoru. Aby vaše svaly v této oblasti zůstaly pevné, nepřestávejte s cvičením, pomůže vám to nejen při sexu.