Šárka Vaculíková

Šárka Vaculíková Zdroj: David Kundrát

Šárka Vaculíková
Šárka Vaculíková
Šárka Vaculíková
Šárka Vaculíková
Šárka Vaculíková
22
Fotogalerie

Adriana z Ulice: 2 roky lhala svému okolí, než to prasklo!

Šárka Vaculíková, která hraje Adrianu v nekonečném seriálu Ulice, není rozhodně jako její postava naivní a hodná. Ve skutečnosti je Šárka pěkné kvítko. Přiznala, jak obelhávala nejen sebe, ale i blízké okolí!

Půvabnou herečku Šárku Vaculíkovou (29) fanoušci novácké Ulice již několikátým rokem vídají jako tvrdohlavou Adrianu Peškovou. Adriana byla od puberty problémová, zklidnila se až po boku přítele Eddieho. Po jejich rozchodu se ale její chování začalo vracet do starých kolejí. Opět se z ní stala sobecká, zlá a především prolhaná „káča“, která nemá dobré vztahy ani se svým otcem Evženem v podání Martina Fingera (45).

Neteř herce Lukáše Vaculíka, Šárka Vaculíková, žije rozhodně spořádanějším životem než její seriálová postava. Jenže ne vždy tomu tak bylo. Sice s drogami a podrazy jako Andiana to nesouviselo, ale šlo o nějaké to lhaní... Jak sama pro deník Aha! přiznala, dva roky dokázala lhát rodičům a i doktorům. O čem?

Půvabné herečce zjistili lékaři v jejích dvanácti letech celiakii, což je v dnešní době značně rozšířená porucha. Celiaci trpí nesnášenlivostí všech potravin, v nichž je lepek; jde hlavně o moučné výrobky. Šárce tak nastolili přísnou bezlepkovou dietu, nicméně jako teenager odmítala přijmout, že nebude moct jíst vše, co jí chutná, a tak potají, aniž by to kdokoliv z rodiny či lékaři tušili, dietu porušovala.

„Jedla jsem ovocné knedlíky nebo hamburgery a tak. Ve svých dvaceti letech jsem se dokonce hecla a řekla jsem si, že se psychicky uzdravím. Začala jsem jíst lepek, mezitím jsem chodila na kontroly a odběry krve a oni to, že jim lžu, zjistili až po dvou letech. Opravdu trvalo dost dlouho, než se to na testech ukázalo. Pak jsem měla střeva v brutálně špatném stavu,“ přiznala herečka. Dneska ale dietu dodržuje a bez lepku se jí prý žije mnohem lépe.

Podle zkušeností Šárky Vaculíkové dnes už sháněním bezlepkového jídla není tak náročné jako dřív. „Myslím si, že už se zlepšily i podmínky, takže se potraviny pro tuto dietu dají lehce sehnat. A dokonce na nás již myslí i v některých restauracích,“ pochvaluje si. „Bezlepková dieta už je běžná, navíc opravdu chutná, takže to ostatní ani nepoznají. Naopak to může rozšířit obzory,“ tvrdí představitelka Adriany. Šárka je navíc ráda, že jí v tomto ohledu vycházejí v seriálu vstříc. „V Ulici mi vaří bezlepkově a velmi chutně celou dobu,“ dodala herečka.