...

... Zdroj: Shutterstock

8 věcí, které jste nevěděli o vagíně

Myslíte si, že o vagině víte všechno? Podívejte se na článek, a nechte se překvapit, kolik informací o vašem pohlaví jste nevěděli. 

Pokračování 2 / 9

Když se vzruší, chovají se ženské pohlavní orgány stejně jako mužské

Operace intimních partií je poslední dobou v módě.
Operace intimních partií je poslední dobou v módě. | Zdroj: Shutterstock

O tom, že se klitoris nalévá a zvětšuje, když jste vzrušená, to jistě víte, ale že tuto schopnost mají také malé stydké pysky, jste možná nevěděla. Důvod proč se tomu tak děje sahá do období, když jste ještě byla v maminčině bříšku a vaše pohlavní orgány se vyvíjely, protože jak ženy, tak muži začínají na stejné startovací pozici.

Pokračování 3 / 9

I ty nejjemnější mezi námi mají něco společného se žraloky

Tajemství které skrývá ženskost
Tajemství které skrývá ženskost | Zdroj: shutterstock

Lubrikanty a olej ze žraločích jater mají něco společného, je to organická složka zvaná squalin. Tato látka, která se získává ze žraloků je používána jako zvláčňovací substance do pleťových krémů a lubrikantů.

Pokračování 4 / 9

Menstruační krev jako elixír života

Tajemství které skrývá ženskost
Tajemství které skrývá ženskost | Zdroj: shutterstock

Dlouhé roky se vědci snaží najít lékařské využití menstruační krve, která obsahuje kmenové buňky, jež mají schopnost regenerace. Poslední známá studie se zabývá tím, že by právě tyto kmenové buňky mohly pomáhat pacientům s nemocným srdcem.

Pokračování 5 / 9

Holení a depilování třísel může způsobit mikro zranění

Tajemství které skrývá ženskost
Tajemství které skrývá ženskost | Zdroj: shutterstock

Při holení a depilování dochází ke vzniku oděrek a ranek, kterými mohou pod kůži pronikat různé bakterie a způsobit infekci. Speciálně při brazilské depilaci prý může docházet k mikro traumatům, která zvyšují riziko na vznik infekce podobné neštovicím. Proto byste nikdy neměla půjčovat svůj holicí strojek nikomu jinému ani od nikoho.

Pokračování 6 / 9

Také sexem si můžete přivodit drobná zranění

...
... | Zdroj: Shutterstock

Sexem a především vášnivým a dlouho trvajícím, přesto, že vše cítíte pozitivně a dělá vám dobře, může dojít k drobným trhlinkám nebo odřeninám. Těmi se do těla mnohem snáz dostanou například sexuálně přenosné choroby, takže nezapomínejte na ochranu.

Pokračování 7 / 9

Pocení tam dole je úplně normální a nutnou funkcí

Tajemství které skrývá ženskost
Tajemství které skrývá ženskost | Zdroj: shutterstock

Pod kůží na pyscích i klitorisu se skrývá spousta malých žlázek, které produkují olej a pot. To pomáhá chránit vaše delikátní partie před přehřátím a odřeninami.

Pokračování 8 / 9

Pro ženy před menopausou je normální mít výtok

Tajemství které skrývá ženskost
Tajemství které skrývá ženskost | Zdroj: shutterstock

Vagína může vyprodukovat až lžičku výtoku denně. Většinou je bílý, bezbarevný a bez zápachu. Těsně před ovulací nebo menstruačním cyklem bude výtok pravděpodobně trochu vodnatější a bude se zdát, že je ho víc. Pokud ovšem zaznamenáte něco neobvyklého, iritaci, zápach, kontaktujte svého doktora.

Pokračování 9 / 9

Stejně tak jako okvětní kvítky

Chlamydie nejsou jen nemocí nevěrníků. Nakazit se můžete i v sauně, na toaletě nebo v bazénu.
Chlamydie nejsou jen nemocí nevěrníků. Nakazit se můžete i v sauně, na toaletě nebo v bazénu. | Zdroj: Shutterstock.com

Stydké pysky jsou u každé ženy jiné a jejich velikost se pohybuje ve velmi širokém spektru, stejně tak jako velikosti okvětních lístků květin. Není vůbec žádný důvod a to ani po zdravotní stránce, estetické nebo hygienické, proč by jakákoli žena měla mít kvůli nim nízké sebevědomí.