.

. Zdroj: internal

.
.
.
.
.
6
Fotogalerie

Nejoblíbenější svatební květiny: Kterou byste si vybrala vy?

Svatební sezóna je v plném proudu. Téměř pro každou nevěstu je svatební den tím nejdůležitějším v životě, a proto záleží na každém detailu. Jaké květiny byste zvolila? Podívejte se, které jsou aktuálně trendy, a načerpejte inspiraci.

Pokračování 2 / 5

Růže

Nejčastější svatební květinou je stále růže, a to v celé škále barevných odstínů. Tato královna květin je po staletí symbolem dokonalé krásy a vznešenosti. I přes bohatou historii na trh stále přicházejí nové barevné kombinace, odrůdy bez trnů nebo s různou velikostí květů. Růže dokáže uspokojit i tu nejnáročnější zákaznici. Jen pro zopakování, bílá je symbolem nevinnosti a čistoty, rudá značí vnitřní sílu, energii, temperament a vášeň, růžová je znamením vřelosti, stálosti citů a něhy a žlutá odráží veselost, životní náboj a povzbuzení.

Pokračování 3 / 5

Tulipány

Přesto, že jsou tulipány nejčastěji spojovány s Nizozemskem, pochází z Persie. Reprezentují náročnou lásku a šťastné roky, proto jsou na svatbu jako dělané. Dostupné jsou v široké škále barev a po většinu roku. Tulipány jsou cenově velmi přijatelné a nejčastěji se používají jejich holandské odrůdy.

Pokračování 4 / 5

Luční kvítí

.
. | Zdroj: Givelo.cz

Doba, kdy se na svatbách objevovaly jen honosné pugéty, je dávno pryč. S trendem venkovních obřadů přišla i změna výběru svatební kytice. „Velké oblibě se poslední dobou těší jednoduché luční kvítí, které lze však různě kombinovat. Nejčastější volbou je varianta s kopretinami či astrami. Luční květina podtrhne přirozenou krásu nevěsty a je ideální volbou pro letní svatby pod širým nebem,“ radí Natallia Mičková z e-shopu Givelo.cz, který se specializuje na rozvoz vázaných květin v té nejlepší kvalitě.

Pokračování 5 / 5

Lilie

Elegantní a trumpetový květ lilie pochází z Afriky a v ”květomluvě” symbolizuje krásu a nevinnost. Velmi krásně voní a nevěstu s ní rozhodně nepřehlédnete. V bílém provedení je znamením čistoty a vznešenosti.