Video placeholde

Italská svatba roku! Jak se vdávala slavná blogerka Chiara Ferragni?

A pohádkový příběh je završen! Jedna z nejznámějších módních influencerek světa, Italka Chiara Ferragni, si o víkendu vzala zpěváka Fedeze, s nímž má pětiměsíčního syna. A bylo to opravdu velké, protože The Ferragnez, jak se tito dva pro účely svého velkého dne pojmenovali, jsou v Itálii považováni za celebrity a miláčky národa číslo jedna. Řada médií proto jejich svatbu přirovnává k té květnové královské. Také zde totiž kromě ženicha a nevěsty hrály hlavní roli svatební šaty, tentokrát v podání Dior Haute Couture. 

Že bude svatba Chiary Ferragni mimořádnou událostí, muselo být jasné každému, kdo tuto blogerku a influencerku aspoň chvíli sledoval na Instagramu. Chiara je totiž světovou módní personou, která se o svoje životní milníky ráda dělí s fanoušky na sociálních sítích. Ať už to v loňském roce byly zásnuby (zpěvák Fedez ji požádal o ruku na pódiu během svého koncertu) nebo letošní narození malého Leoncina (Chiara zveřejňovala fotky z porodního lůžka), člověk mohl být díky sdílnosti The Ferragnez takřka u toho. Mimochodem, ty nejlepší fotky si prohlédněte v naší galerii.

These were the best tears I’ve ever cried. This was the moment we saw Leo coming to life: never before I felt such a feeling. It was a long labor and I was exhausted and living this experience with my love by my side was the best motivation. It felt like it was a movie scene/a dream. I keep starting crying when I look at this photo because It means the world. We love you so much already little Leoncino #LeoncinoMio

Příspěvek sdílený Chiara Ferragni (@chiaraferragni),Bře 21, 2018 v 12:29 PDT

A platilo to i v případě svatby, která se konala 1. září v prostorách sicilského hotelu Dimora Delle Balze sídlícího v romantické rezidenci z 19. století. Obřad byl svým způsobem vyvrcholením několikadenní online show: Ještě předtím se konala předsvatební rodinná večeře, na níž Chiara oblékla blyštivé šaty se zlatým lemováním, dárek od módního domu Prada. Snoubenci si také nechali vyrobit plyšové maskoty s vlastní podobiznou, které je na svatbu doprovázely.

First wedding surprise: let me introduce you to my softer version @cfmascotte who’s gonna be with us a lot in these days.. And more to come 💘 #TheFerragnez #SuppliedByTrudi

Příspěvek sdílený Chiara Ferragni (@chiaraferragni),Srp 29, 2018 v 6:07 PDT

Last night was a dream.. And the best is yet to come 💘 Today is The Day 👰🏼 #TheFerragnez

Příspěvek sdílený Chiara Ferragni (@chiaraferragni),Zář 1, 2018 v 1:25 PDT

V porovnání s tím byla velmi milým překvapením volba svatebních šatů, které naopak působily něžně a decentně. Postarala se o ně kreativní ředitelka módního domu Dior, Italka Maria Grazia Chiuri (Chiara podobně jako Meghan dala přednost lokálním tvůrcům). Šaty na obřad byly tvořené krajkovým body a jednoduchou splývavou sukní. Použito na ně bylo více než než čtyři sta metrů látky a jejich výroba zabrala více než 1600 hodin ruční práce.

Congratulations to @ChiaraFerragni and @Fedez! With the young couple having just said ‘I do’ in front of their family and friends in a touching ceremony in Noto, Sicily, we are proud to unveil the gorgeous haute couture wedding dress specially designed for this occasion by #MariaGraziaChiuri. As a businesswoman, mother, and empowering role model for today’s young women, her exquisite gown fuses Italian craft inspiration with French haute couture for a result that is both definitively contemporary and timeless, as captured here during her fittings in our Paris salons. Stay tuned for more exclusive content! #DiorCouture

Příspěvek sdílený Dior Official (@dior),Zář 1, 2018 v 10:18 PDT

Na večer měla nevěsta připraveny ještě jedny šaty od Dior Haute Couture, tylové v barvě champagne, které na první pohled připomněly svatební róbu Angeliny Jolie. Šaty totiž zdobila personifikovaná výšivka složená z motivů, které symbolizují vztah Chiarry a Fedeze (nechybí verše písně, při níž ji požádal o ruku, nebo malý lvíček, který představuje jejich syna Leona).

A testament to the love story of @ChiaraFerragni and @Fedez, this stunning dusky tulle evening gown was exclusively designed by #MariaGraziaChiuri for the wedding festivities. From an eye to a small lion, representing their son Leone, along with the lyrics of the song ‘Favorisca i Sentimenti’ written by Fedez, these delicate embroideries symbolically and romantically recount key moments in the young couple’s life. We wish them both the happiest of futures! #DiorCouture © Johan Sandberg

Příspěvek sdílený Dior Official (@dior),Zář 1, 2018 v 12:45 PDT

Mimochodem, tak jako se v případě britských vévodkyň hovoří o Kate, respektive Meghan efektu, tedy vlivu, které tyto dvě mají na chování spotřebitelů a popularitu značek, existuje i Chiara efekt (zkoumala ho i studie na Harvardu). Šaty tvořené krajkovým body nebo osobní výšivky na sukni se tak mohou klidně stát příštím velkým trendem. Podívejte se na videa, jak vznikaly.

Video placeholde

Video placeholde

Video placeholde