Lyžování na Zugspitze si užije celá rodina

Lyžování na Zugspitze si užije celá rodina Zdroj: Kinderhotel Alpenrose

Lyžování na Zugspitze si užije celá rodina
Venkovní bazén užijete v létě i v zimě
Relaxační zóna s meditační hudbou a zvukem tekoucí vody
Sáňkování milují děti i dospělí
Ehrwalder Alm nabízí skvělé lyžování a fantastické výhledy
8
Fotogalerie

Milujete hory? Dejte si pod stromeček nevšední zážitky na Zugspitze

Podle průzkumů si velká část dospělých přeje najít pod stromečkem dovolenou. Pokud máte děti, pak největším oříškem zpravidla bývá vybrat takovou, kde si to potomci užijí, ale rodiče u toho nevypustí duši. My o takovém místě víme. „Vezměte s sebou děti a najděte sebe,“ říkají pod Zugspitze a my jim dáváme za pravdu.

Máte pocit, že vaše rodina i děti už všechno má? Přijde vám každý rok těžší a těžší vybrat něco originálního? Zkuste si letos pod stromeček nadělit hory. Ale takové, které si užijete tak, jako nikdy předtím, v létě i v zimě.

Hotely, kde se postarají o děti, aby dospělí mohli alespoň část dne sportovat nebo relaxovat, jsou čím dál tím oblíbenější. Ovšem v Kinderhotelu Alpenrose v Lermoosu u Zugspitze ale celý koncept dovedli k dokonalosti. Protože tady to bude bavit celou rodinu.

V první řadě, děti jsou zde vítány. V hotelu jim nabízejí nejen možnost skvělé zábavy, ale praktické věci, od všude dostupných plen, malých umyvadel a toalet až po jídlo pro kojence i teenagery. Člověk si tak může užít čas s rodinou v klidu a pohodě a navíc v luxusním prostředí hotelu, který fantasticky ladí s úžasnou scenérií alpských kopců.

Pro nadšené lyžaře

Pokud patříte mezi nadšené lyžaře, oblast kolem Zugspitze nezklame. Sjezdovky se nacházejí v nadmořské výšce 2000 až 2700 metrů nad mořem, a tak se můžete spolehnout na ty nejlepší sněhové podmínky po velkou část zimy i jara. Na nejvyšší hoře Německa najdete převážně lehčí až středně těžké sjezdovky. A pokud si na ně vaše děti ještě netroufnou, v hotelu se rozhodně nudit nebudou.

Lyžování na Zugspitze si užije celá rodina
Lyžování na Zugspitze si užije celá rodina | Zdroj: Kinderhotel Alpenrose

Kde se zabaví děti

Od kojence po teenagery, pro každé dítě se v hotelu přes den a večer najde bohatý program, který je v ceně ubytování a nemusí se platit extra. V dětských klubech mohou s profesionálně vyškolenými instruktory dělat cokoliv, co je baví: cvičit, tančit, tvořit, hrát divadlo, hrát si se zvířaty, venku, v tělocvičně nebo v dalších obřích hernách, které jsou vybudovány s notnou dávkou fantazie.

Když chcete relaxovat

Většina z nich si nadšeně užije i vodní svět, jehož součástí je vnitřní i venkovní bazén, pirátská loď s pískovištěm nebo třeba tobogán. Na ten navazuje welness zóna, ve které najdete sauny nejrůznější typů - solné, bylinkové, klasické finské nebo i biosaunu. Do dvou hodin odpoledne mohou využívat sauny i děti do 16 let, pak je čas vyhrazen těm, kteří přijeli za tichem a relaxací. Tu nabízí třeba příjemná meditační zóna se speciálními lehátky. Relaxovat můžete i během masáží, zábalů a další péče, kterou už si platí každý host sám.

Relaxační zóna s meditační hudbou a zvukem tekoucí vody
Relaxační zóna s meditační hudbou a zvukem tekoucí vody | Zdroj: Kinderhotel Alpenrose

Když chcete zážitky

Oblast kolem městečka Lermoos je bohatá také na zážitky. Hotel nabízí pro každého něco – vycházky do přírody, na sněžnicích nebo po tmě s loučemi, jiní se možná rádi připojí k degustaci vín. Mimochodem - hotelová restaurace a menu nabízí gurmálnský zážitek sám o sobě a z pětichodového menu si vybere opravdu kadžý.

Pro nás byl vždycky neskutečný zážitek sáňkování. Tady se vám fakt splní vaše přání, o kterém jste jako děti snili pokaždé, když jste táhli saně do kopce: kéž by tu byl nějaký výtah, který by to zvládl za mě. U Zugspitze si vyjedete na kopec kabinkovou lanovkou a pak si užíváte dlouhou, rychlou a neskutečně zábavnou noční jízdu po sjezdovce nebo dráze. A ačkoliv otevřené bary a restaurace lákají návštěvníky do pozdních hodin, málokomu se chce ze sáňkování dřív.

Sáňkařské zážitky nabízejí například Ehrwalder Alm střediska Biberwier, Berwang, Grubigstein v Lermoosu nebo Bichlbach. Více informací najdete zde.

Skvělým zážitkem je výlet na vrchol Zugspitze. Tam se dostanete kabinovou lanovkou Tiroler Zugspitzbahn z rakouské strany, můžete jet pochopitelně i z německé. Na samotném vrcholu hory vás v první řadě čeká úžasný panoramatický výhled na vrcholky německých, rakouských, švýcarských i italských kopců, kterých je za dobrého počasí vidět až 400. Malá historická budka pro celníka jen utvrdí člověka v názoru, že je skvělé a že jsme vděčni, že máme možnost přecházet hranice bez složitých kontrol.

Ehrwalder Alm nabízí skvělé lyžování a fantastické výhledy
Ehrwalder Alm nabízí skvělé lyžování a fantastické výhledy | Zdroj: Kinderhotel Alpenrose

Ti, kteří se svobodným pohybem nebo panoramatickým výhledem nedojímají, mohou navštívit muzeum věnované vysokohorské turistice nebo restauraci. A pokud přeci jen patříte mezi romantiky, zážitkem z říše snů pro vás určitě bude svítání na Zugspitze. Vystoupat na horu za tmy a sledovat východ slunce z výšky 2 963 m je jedna z věcí, kvůli které bych se na Zugspitze vydala i mimo lyžařskou sezónu.

Když vás zaskočí počasí

Znalci často namítají, že rakouské Alpy jsou často nevyzpytatelné na počasí a za sluncem že máte zamířit do italských Dolomit. A já na to odpovídám: nikde nebyly děti tolik nadšené ze sněhové bouře, jako v Kinderhotelu: bazén, kulečník, herní zóna s konzolemi pro starší, zmrzlinový bar po celý den, to vše si za ošklivého počasí užijete po celý den a bez výčitek.

Pirátské loď ve vodním světě
Pirátské loď ve vodním světě | Zdroj: Kinderhotel Alpenrose

Jak se tam dostanete

Cesta z Prahy přes Mnichov trvá kolem šesti hodin, záleží na hustotě provozu. Výhoda? Obejdete se i bez rakouské dálniční známky.

Ceny skipasů najdete zde, na Zugspitze je to orientačně 48 eur / den / dospělý a 24,50 / den / dítě od 6 do 15 let.

Nabídku pokojů a ceník najdete zde. Za ultra-all inclusive si pochopitelně trochu připlatíte, za své peníze dostanete ale opravdu nevšední zážitek, luxus a pohodu. A právě proto je taková dovolední ideální jako dárek za vsvdčení nebo k vánocům pro celou rodinu.