Dubaj je místo nekonečných možností

Dubaj je místo nekonečných možností Zdroj: facebook.com/visitdubai.cz

Z baru Level 43 je nejhezčí výhled na mrakodrapy v centru města
Dubaj je místo nekonečných možností
Dubaj je místo nekonečných možností
Dubaj je místo nekonečných možností
Let hydroplánem nad Dubají je zážitek na celý život
30
Fotogalerie

Co navštívit v Dubaji: Tipy, které v průvodcích nenajdete

Město, kde zítra znamená včera, taková je Dubaj. Nejdostupnější a současně nejuvolněnější z arabských emirátů vám učaruje nezměrným množstvím zábavy, luxusem v poušti, bílými plážemi, ale i nádechem atmosféry pohádek tisíce a jedné noci. Kam ale zajít, když si chcete užít i něco jiného, než turistické atrakce?

Že v Dubaji musíte navštívit nejvyšší budovu světa, zábavní parky a staré trhy s kořením a zlatem se dozvíte prakticky v každém průvodci. I v Dubaji ale najdete skrytá místa, která byste si rozhodně neměli nechat ujít a přitom nejsou notoricky turisticky známá.

Level 43 Sky Lounge

Pro nejlepší výhled ve městě se nevypravte do Bujr Khalifa, ale na silnici Sheikh Zayed Road zamiřte do baru s názvem Level 43. Jak jeho jméno napovídá, nachází se ve 43 patře mrakodrapu a kromě osvěžení vám nabízí také terasu s výhledem 360 stupňů na okolní budovy na město. Otevřeno tu je denně od dvou odpoledne do dvou do rána. Z jídla se specializují na sushi, ale najdete tu i vegetariánská jídla, seafood nebo třeba burger. Ten vás pro představu vyjde zhruba na 500 korun.

Z baru Level 43 je nejhezčí výhled na mrakodrapy v centru města
Z baru Level 43 je nejhezčí výhled na mrakodrapy v centru města | Zdroj: facebook.com

Manolo Blahnik

Asi těžko by se vám v Dubaji mohlo stát, že byste minuli Dubai Mall, tedy největší nákupní centrum na světě. Kromě všemožných značek s oblečením, botami, kosmetikou a doplňky zde najdete i butiky světových luxusních módních značek a jedním z nich je ikonický Manolo Blahnik. Možná vás zaujme, že ve slevách se tu balerínky dají koupit v přepočtu i za pět tisíc korun. I kdybyste si ale měli jít jen sáhnout na boty, ve kterých běhala Carrie po Manhattanu, stojí to za to.

Legendární "Manolky" mají cvůj butik v Dubai Mall - největším obchodním domě na světě
Legendární "Manolky" mají cvůj butik v Dubai Mall - největším obchodním domě na světě | Zdroj: facebook.com

Social House

Když už v Dubai Mall budete a náhodou vám vyhládne, vydejte se o jedné z jeho restaurací, konkrétně do Social House. Pokud si myslíte, že jíst v obchodním domě není to pravé, tady vás přesvědčí o opaku. Na výběr máte z italské a asijské kuchyně a skvělé jídlo doplňuje naprosto profesionální servis a výhled z terasy na obří fontánu. Rezervaci zde nepotřebujete, ale buďte připraveni na to, že na stůl budete čekat zhruba 15-20 minut.

Restaurace Social House má skvělé jídlo i terasu přímo o ubří fontány v Dubai Mall
Restaurace Social House má skvělé jídlo i terasu přímo o ubří fontány v Dubai Mall | Zdroj: facebook.com

Centrum šejka Mohameda

Dubaj je město moderní a jako takové se chce návštěvníkům i prezentovat, takže pokud toužíte po závanu exotiky a arabské kultury, nebudete to mít snadné. Naštěstí se ve staré čtvrti Al Fahidi nachází Centrum šejka Mohameda pro kulturní porozumění. Pokud umíte anglicky, rozhodně si nenechte ujít jeho návštěvu. Za necelých osm set korun vás zde totiž čeká oběd tradičních arabských pokrmů „all you can eat“, s přednáškou o místních zvycích a kultuře. Probíhá formou diskuze, můžete se ptát, na co chcete a nudit se rozhodně nebudete.

Centra šejka Mohameda pro kulturní porozumění vám nabídne vhled do místní kultury i tradic
Centra šejka Mohameda pro kulturní porozumění vám nabídne vhled do místní kultury i tradic | Zdroj: facebook.com

Pláž La Mer

Dobře, toto místo v turistických průvodcích sice najdete, ale poměrně nová pláž La Mer je natolik skvělá, že si ji opravdu nesmíte nechat ujít. Narozdíl od JBR, kterou lemují mrakodrapy a spousta barů, je La Mer klidnější a "zelenější". Také se tu nachází spousta kaváren, menších restaurací a bister s nejrůznějšími dobrotami. Jestli někde chcete trávit celý den odpočinkem a koupáním, pak je to právě tady.

Pláž La Mer nabízí nejen poměrně klidné koupání, ale také spoustu bister a kaváren které si zamilujete
Pláž La Mer nabízí nejen poměrně klidné koupání, ale také spoustu bister a kaváren které si zamilujete | Zdroj: iStock

Radisson Blu

Řetězec Radisson Blu má svůj hotel i v Dubaji. Jen v tom ve čtvrti Deira je ale jeho manažerem Čech. Pětihvězdičkový hotel ve starém městě stojí přímo u kanálu, na který máte krásný výhled. Kromě pohodlných pokojů, skvělého servisu a několika restaurací přímo v hotelu si tu zamilujete pohádkové snídaně. Noc vás vyjde zhruba na 1700 korun za pokoj, což je výrazně levnější, než kdybyste se chtěli ubytovat v některém z plážových hotelů.

Hotel Radisson Blu Deira nabízí krásný výhled z pokojů na kanál ve staré čtvrti
Hotel Radisson Blu Deira nabízí krásný výhled z pokojů na kanál ve staré čtvrti | Zdroj: facebook.com

Seawings Seaplane Tours

Pokud nemáte hluboko do kapsy a nedělá vám problém utrácet za zážitky, proleťte se nad Dubají hydroplánem. Je to bezesporu celoživotní zážitek - letadlo startuje z vody a také na ni přistává a z výšky uvidíte všechny důležité památky a stavby. Samozřejmostí je, že vás před letem vyzvednou v hotelu a nemusíte se tak prakticky o nic starat. Jen si užívat!

Let hydroplánem nad Dubají je zážitek na celý život
Let hydroplánem nad Dubají je zážitek na celý život | Zdroj: archiv firem