Park Güell v Barceloně

Park Güell v Barceloně Zdroj: istock.com

5 důvodů, proč vyrazit do Barcelony: Za památkami, fotbalem i krásnými plážemi!

Barcelona je láska na první pohled. Tedy návštěvu. Své o tom ví také Woody Allen, který zde natočil svůj kultovní film Vicky Cristina Barcelona. Ať už do katalánského hlavního města zamíříte poprvé nebo podesáté, vždy vás překvapí. A nudit se rozhodně nebudete. 

Kolébka architektury a umění

V Barceloně narazíte na architektonické skvosty na každém kroku. Svoji nesmazatelnou stopu zde zanechali už staří Římané. Projít se historickými uličkami můžete například ve čtvrti El Barri Gótic, odkud dojdete na Plaza del Rey – místo, kde španělský král vítal po své první zámořské plavbě Kryštofa Kolumba.

Symbolem Barcelony jsou však stavby geniálního architekta 20. století Antoniho Gaudího. Jeho rukopis najdete v mnoha částech města. Nejznámější stavbou je bezpochyby neogotická katedrála Sagrada de Familia. I když ji najdete v obležení jeřábů, protože ještě není dokončena, dojem z ní je dechberoucí. Rozhodně si nenechte ujít návštěvu Parku Güell, odkud budete mít celé město jako na dlani. Park Güell byl původně navržen jako zahradní město, není proto divu, že jsou promenády lemovány stromy a rozkvetlými květy. Gaudímu je zde věnováno muzeum.

Do chrámu jménem Camp Nou

“Barcelona je jednou z nejoblíbenějších evropských destinací. Na své si zde přijdou turisté všech věkových kategorií. Ať už se do Barcelony vydáte za památkami nebo na fotbal, o zážitek máte postaráno,” říká Jan Skovajsa, zakladatel služby myTimi, která pomáhá s plánováním cestovatelských zážitků a doporučuje zajímavé lokality po celém světě.

Když se řekne Barcelona, kromě Gaudího se každému vybaví také fotbal. Svatostánek jménem Camp Nou, kde hraje fotbalový klub FC Barcelona, zná bezmála každý.S kapacitou 99 354 diváků je největším stadionem v Evropě a ve světovém měřítku se řadí na druhé místo. Atmosféra během zápasů FC Barcelona je nepopsatelná. A co potom, když se vám podaří sehnat lístky na legendární El Clásico, tedy derby mezi týmy FC Barcelona a Real Madrid. Poptávka po vstupenkách na fotbalová utkání FC Barcelona je skutečně velká, fotbal je zkrátka fenomén a utkání Messiho je pro fotbalové fanoušky celoživotním zážitkem.

Gastronomický ráj

Pokud v Barceloně toužíte po autentickém gastronomickém zážitku, zajděte do restaurace Gilda. Je sice zastrčená v rohu gotické čtvrti, ale na kvalitě jí to neubírá. Oddávat se relaxu a dobrotám můžete také v restauracích a barech podél plážové promenády.

Odpočinek i sport na pláži

Pokud cítíte po celodenním chození po městě únavu, dopřejte si zasloužený odpočinek na pláži. V přímořské části La Barceloneta se vám dostane nejenom relaxu, ale i sportovního vyžití. Ať už se rozhodnete pro beach volejbal, ping-pong nebo jen běh, barcelonské pláže disponují skvělým vybavením na volnočasové aktivity.

Ubytování

Přemýšlíte-li, kde v katalánské metropoli složíte hlavu, a nebaví vás zdlouhavé lustrování hotelů a hostelů, existují způsoby, jak se lépe zorientovat v jednotlivých nabídkách. “Do sáhodlouhého vyhledávání a porovnávání jednotlivých nabídek cen hotelů se nikomu moc nechce. Naštěstí existují služby, které za vás vytipují ubytování a vytvoří časový itinerář, takže nad tím nemusíte trávit žádný čas,” dodává Jan Skovajsa.

Využít můžete např. ubytování v hostelu Palace Guesthouse, který se nachází 500 metrů od pulzující třídy Ramblas. Chůzí to budete mít do přístavu Port Vell pouhých 6 minut a k městské pláži jakbysmet. K vyhledávaným hotelům v Barceloně patří také hotel Catalonia Park Güell, kde se ze slunečné terasy můžete kochat výhledem na město.

Pokud byste rádi poznali nějaké město, ale vlastně nevíte, co byste tam měli dělat, a už vůbec se vám nechce vymýšlet program, zkuste zabrousit na myTimi.cz a nechte si poradit.