Vision board

Vision board Zdroj: shutterstock.com

Nástěnka jako místo vašich snů. Vyrobte si ji!

Nástěnka nad vaším pracovním stolem nebo v kuchyni nemusí sloužit jen  k tomu, aby vám připomínala nesplněné úkoly. Může se stár inspirativní připomínkou všeho, co byste v životě chtěli.

Vzpomínáte si na školní nástěnky, na které se povinně vyvěšovala budovatelská hesla a fotky z prvomájových průvodů? Podařilose jim někdy ve vás vzbudit nadšení a zápal? Dost o tom pochybuji. Nebyla to ale vina samotných nástěnek, nýbrž toho, že myšlenky, které se na nich hlásaly, se v ničem neshodovaly s vašimi osobními cíli.

Nástěnka, nebo chcete-li světověji, vision board, totiž může být účinným nástrojem pro vaši osobní inspiraci a motivaci. Můžete si na ní pomocí fotografií, výstřižků, kreseb a různých památek doslova „zviditelnit“ vše, čeho chcete dosáhnout. Jen pozor: vaše vizuální připomínky by měly zachycovat spíše to, jak se chcete cítit, než konkrétní výsledky. Chcete-li například začít sportovat, zdravě jíst a shodit díky tomu pár kilogramů, zaměřte se spíše na to, jak příjemný pro vás nový životní styl bude. Ne na to, že v červnu budete mít o pět kilo méně.

Jak si vyrobit nástěnku snů?

Pořiďte si clip board, nástěnku, nebo třeba velký karton, nůžky a lepidlo. Pokud chcete být kreativní, připravte si i pastelky nebo barvy a štětec.

Buďte výjimeční a udělejte si jasno v tom, co chcete!

Nasbírejte zajímavé časopisy z mnoha oblastí a vyberte z nich obrázky, které vás budou inspirovat a korespondují s vašimi cíli.

Z časopisů si můžete vystřihnout nápisy jako: láska, štěstí, radost, rovnováha… zkrátka cokoli, co s vámi rezonuje. Tyto afirmace a nápisy se mohou stát součástí vaší nástěnky vizí.

Je úžasné, pokud máte svou nástěnku vizí na očích, ať už je to doma nebo v práci. Při pohledu na ní prožívejte pocit radosti.