..

.. Zdroj: Favi online s.r.o.

Bílá ložnice, která zahřeje: Plast nefunguje. Vsaďte na dřevo a úchytky

Jak na to, aby bílá ložnice působila čistě, nikoliv sterilně? Seveřani dobře vědí, co potřebuje romantický nebo minimalistický styl. A začněte od těch nejdůležitějších částí. Příjemná ložnice se neobejde bez bílé postele, komody a nočního stolku.

Inspirace ze severu a Číny

„Všimněte si, jak funguje skandinávský design. Základ vždy tvoří bílá barva, kterou doplňují šedé tóny, světlé dřevo a hřejivé materiály,“ říká Lucka z vyhledávače nábytku a dekorací Favi.cz, „Bílá ložnice pak nikdy nepůsobí sterilně. Naopak ve vás vyvolává pocit klidu a čistoty. To je ta místnost ideální ke spánku.“

Do bílé ložnice vnesou balanc nejen barvy, ale i správné počty. Proto sem podle feng shuei patří předměty po dvojicích – dvě svíčky, dvě lampičky, dva noční stolky po obou stranách postele. Posiluje vztahy, podporuje porozumění a komunikaci mezi partnery. Nebo přivolává druhou polovičku, když jste zrovna single.

Tady nespí plast, ale dřevo

Nejen barva rozhoduje o tom, jak se budete cítit a jak se vám bude usínat. Soustřeďte se proto na použité materiály. Bílé ložnici velmi sluší světlé dřevo, případně patina. Jestli vám bílá připadá příliš studená, nepoužívejte plast. Sice se snadno udržuje, ale bílou ložnici vizuálně ochladí.

U nábytku se držte stejného materiálu. Rustikální postel by vedle bílé plastové komody vypadala nepatřičně.

Pořád tomu něco chybí? Bílé ložnici pomohou drobné detaily. Stačí výměna plastových úchytek na komodě nebo nočním stolku. Dobře vypadají kovové, porcelánové nebo dřevěné. Například přes Favi.cz jsme našli noční stolek s vtipnou úchytkou knoflíku.

..
.. | Zdroj: Favi online s.r.o.

Nepořádek povolen?

Bílá komoda vypadá často jako solitér – pokud to není váš záměr, začleňte ji do ložnice a vašeho života. Přirozenost jí dodají vyskládané knihy nebo štos časopisů. O větší útulnost se postará světelný řetěz nebo pokojová květina.

A aby ložnice působila živě, doplňte bílou dalšími odstíny. Pastelové barvy, teplá šedá nebo naopak kontrastní červená? Doplňky můžete měnit, kdykoliv se vám zlíbí.

..
.. | Zdroj: Favi online s.r.o.

Právě detaily sjednotí celou místnost a přinesou do ní lidské teplo. Například váza ladící s povlečením, které nenápadně sjednotí vaši ložnici. O hřejivou útulnost se postará dekorační mísa ve zlaté barvě nebo sada svíček. Z bílé komody se tak stane uklidňující koutek.