Dřevěné doplňky pro pány BeWooden.

Dřevěné doplňky pro pány BeWooden. Zdroj: PDW

Cakeland Cupcakes - designové dorty a další dobroty
Ve všední dny bude otevřeno od 12 do 21 hodin.
Kolekce porcelánu Blaho
Kolekce šperků Skryté světy
Móda a šperky od Rembrind
21
Fotogalerie

11 důvodů, proč zajít na Prague Design Week

Čtvrtý ročník mezinárodní designérské přehlídky Prague Design Week 2017 odstartoval. Na čtyřech patrech Tančícího domu nabízí až do 16. dubna to nejlepší od desítek designérů, studií, škol, výrobců, umělců, šperkařů i módních návrhářů. Proč se tam zajít podívat?

Těšit se můžete na to nejlepší od 82 designérů z Česka i ciziny. K vidění budou doplňky vyrobené z pytlů od cementu, skleněné šperky, designové dorty, módní kreace i nábytek inspirovaný šumavskými hvozdy.

Poprvé je v Tančícím domě otevřeno pro veřejnost celé druhé podzemní podlaží proměněné v luxusní prostor kompletně v černé barvě doplněný na podlaze třpytkami. V rámci Prague Design Week jsou v novém patře umístěny světelené a audiovizuální expozice.

Originální kousky designu najdete také ve městě. Celkem 9 expozic, které se budou pravidelně obměňovat, je k vidění až do konce dubna v Pasáži českého designu pod ČNB.

Na co se můžete těšit?

1. Jedlé nápady. Design není jen otázkou grafiky, oblečení nebo zboží, ale také dortů. Hanka Maryšková je tu proto, aby využila příležitosti a představila její nejen krásně vypadající, ale také výtečně chutnající cupcakes.

Cakeland Cupcakes - designové dorty a další dobroty
Cakeland Cupcakes - designové dorty a další dobroty | Zdroj: PDW

2. Dřevo z Šumavy! Značka Fain Wood kromě stávajících dvou produktů – Vltava a Monolith - představí nový stojan na šperky Leaf. Spolupracovali na něm designéři Boris Klimek a Lenka Damová, kteří si pro inspiraci zašli do stínu šumavských lesů.

Pokračování 2 / 6

3. Sklo jako šperk. Návrhářka Petra Hamplová tvoří pod značkou Skryté světy autorské skleněné šperky. Při práci se sklem objevuje nové možnosti v tvarosloví vinutých perel a díky tomu získávají její šperky originalitu a osobitost.

4. Objevte kouzlo polymeru. Lucy Štruncová v jedenácti letech objevila polymerovou hmotu, které se doteď nepustila. Pro někoho je to modelína, plast, pro jiné umělecký materiál. LC Tools designuje a vyrábí kvalitní nástroje pro práci s polymery, které si lidé oblíbili po celém světě.

Lucy Štruncová si ráda hraje s polymerem.
Lucy Štruncová si ráda hraje s polymerem. | Zdroj: PDW

Pokračování 3 / 6

5. Kšiltovky a šperky. Remon by Rebeka Monhartová se věnuje dámské i pánské módě, z velké části unisexovým plstěným kšiltovkám. Kombinuje sportovní a elegantní prvky, pohodlí, výrazné materiály a extravaganci. Martin Brindza je zlatník tvořící autorské kolekce šperků, ale i snubní a zásnubní prsteny a zakázkovou výrobu z drahých kovů a kamenů. Specializuje se na detail, řemeslné zpracování s výraznými geometrickými tvary či architektonickými prvky.

6. Blaho z porcelánu. Autorský porcelán Blanky Hovorkové Maříkové zdobí dekor naší flóry a fauny a je určený ke každodennímu použití. Motiv je vyryt na misky a hrnky, zdobený kobaltem, zlatem a platinou. "V dnešním virtuálním a rychlém světě cítím potřebu pevných bodů k pozorování, dotýkání, návratům i útěkům. Kolekcí chci připomenout, že máme kam utéct."

Pokračování 4 / 6

7. Minimalismus na rameno. PBG se zabývá navrhováním a výrobou tašek a s tím souvisejících doplňků. Produkty PBG jsou charakteristické svým čistým designem, kvalitními materiály a chytře členěným interiérem všech produktů.

Tašky a kabelky od PBG
Tašky a kabelky od PBG | Zdroj: PDW

8. V italském stylu. Punto design se řadí mezi významné dovozce italského designového a značkového nábytku. V rámci přehlídky bude podporovat nový český autorský design a zároveň prezentovat benchmark italského produktového designu.

Pokračování 5 / 6

9. Foťte s láskou! Polaroid není jen fotoaparát, je to spíše životní styl. Je to instantní svět. Instantní život. Pokud tuhle úžasnou technologii milujete, budete si v instalaci PolaroidLove připadat jako doma.

PolaroidLove - S láskou k Polaroidu
PolaroidLove - S láskou k Polaroidu | Zdroj: PDW

10. Recyklované pytle od cementu. Tašky a doplňky vyrobené v Burkině Faso z pytlů od cementu představí CementJCA!. Minimalistická geometrie nechávající vyniknout jedinečnosti materiálu, maximální recyklaci. Stylová inovativní kolekce odrážející místní řemeslnou vynalézavost a úvahy nad dobrou dostupností designu, nad udržitelností celosvětové spotřeby.

Pokračování 6 / 6

11. Mickeyphone. Audiovizuální expozice vyhledává zvuky z okolí, otáčí se za nimi, sampluje je a mění v rytmické hudební sekvence. Plastika ve tvaru hlavy myšáka Mickeyho doplňuje zvukovou show také vizualizacemi na displeji.

Za designem do kina: Tříhodinový blok nabízí desítky krátkých videí nejen o designu. Ukazuje proces navrhování i výroby, rozhovory, koncepty, módní přehlídky, architekturu i reklamy.

Workshopy a přednášky: Prague Design Week denně nabídne přednášky tří různých designérů, studií a firem, kteří poodhalí proces své tvorby.

Nestačí vám pouze koukat? Zajímavé kousky drobného designu si můžete pořídit každý den od 12 do 21 hodin v DesignShopu ve vstupní hale Tančícího domu.

Vstupné na týden vyjde na 150 Kč. Od pondělí do pátku bude otevřeno od 12 do 21 hodin, v sobotu od 10 hodin do 21 hodin. V neděli se brány Tančícího domu uzavřou již v 19 hodin.

11 důvodů, proč zajít na Prague Design Week

Dřevěné doplňky pro pány BeWooden.
Dřevěné doplňky pro pány BeWooden. | Zdroj: PDW
Cakeland Cupcakes - designové dorty a další dobroty
Cakeland Cupcakes - designové dorty a další dobroty | Zdroj: PDW
Ve všední dny bude otevřeno od 12 do 21 hodin.
Ve všední dny bude otevřeno od 12 do 21 hodin. | Zdroj: PDW
Kolekce porcelánu Blaho
Kolekce porcelánu Blaho | Zdroj: PDW
Kolekce šperků Skryté světy
Kolekce šperků Skryté světy | Zdroj: PDW
Móda a šperky od Rembrind
Móda a šperky od Rembrind | Zdroj: PDW
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou | Zdroj: PDW
Italský nábytek a doplňky představí Punto Design.
Italský nábytek a doplňky představí Punto Design. | Zdroj: PDW
PolaroidLove - S láskou k Polaroidu
PolaroidLove - S láskou k Polaroidu | Zdroj: PDW
Nenechte si ujít Prague Design Week.
Nenechte si ujít Prague Design Week. | Zdroj: PDW
Tašky a kabelky od PBG
Tašky a kabelky od PBG | Zdroj: PDW
Mickeyphon je interaktivní pohyblivá audiovizuální plastika, která je inspirována postavou Mickey Mouse.
Mickeyphon je interaktivní pohyblivá audiovizuální plastika, která je inspirována postavou Mickey Mouse. | Zdroj: PDW
Lucy Štruncová si ráda hraje s polymerem.
Lucy Štruncová si ráda hraje s polymerem. | Zdroj: PDW
Tančící dům zaplaví od 10.4. do 16.4. design z Česka i zahraničí.
Tančící dům zaplaví od 10.4. do 16.4. design z Česka i zahraničí. | Zdroj: PDW
Hlas lesa představí Škoda Auto.
Hlas lesa představí Škoda Auto. | Zdroj: PDW
Objevujte krásu šperků od Hanuše Lamra.
Objevujte krásu šperků od Hanuše Lamra. | Zdroj: PDW
After 5pm - kolekce sklenic na víno
After 5pm - kolekce sklenic na víno | Zdroj: PDW
Dřevěný nábytek od Fain Wood.
Dřevěný nábytek od Fain Wood. | Zdroj: PDW
CementJA!
CementJA! | Zdroj: PDW
LADA fashion
LADA fashion | Zdroj: PDW
CementJCA! to jsou tašky a doplňky vyrobené v Burkině Faso z pytlů od cementu.
CementJCA! to jsou tašky a doplňky vyrobené v Burkině Faso z pytlů od cementu. | Zdroj: PDW