Jak na skvělou podzimní kaštanovou polévku?

Jak na skvělou podzimní kaštanovou polévku? Zdroj: iStock.com

Ideální podzimní zahřátí: Uvařte si polévku z pečených kaštanů podle Romana Pauluse

Neodoláte chuti pečených kaštanů? Zkuste si je dopřát jinak než v kornoutu z pouličního stánku. Uvařit si z nich můžete skvělou nádivku nebo také lahodnou polévku podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Tahle podzimní gastronálož vás pořádně zahřeje.

Suroviny:

200 g pečených a oloupaných kaštanů, malá cibulka nebo šalotka, 50 g másla, 50 g řapíkatého celeru, 1 l kuřecího vývaru, 2 plátky čerstvého zázvoru, 50 ml ušlehané smetany, sůl, pepř, mletý zázvor na dochucení

Postup:

  1. Máslo necháme rozpustit v menším kastrůlku. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, případně šalotku, a orestujeme ji dosklovata. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, čerstvý zázvor a oloupané pečené kaštany.

  2. Vše společně ještě jednou lehounce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Směs necháme provařit přibližně 35 minut. Poté ji rozmixujeme ručním mixérem a propasírujeme přes jemný cedník.

  3. Polévku ochutíme, zjemníme ušlehanou šlehačkou a ihned podáváme. Na ozdobení je možné použít tenké plátky uzených kachních prsou.

TIP NA VIDEO: Až vás kaštany omrzí, zkuste si uvařit další podzimní klasiku – rychlou dýňovou polévku

Video placeholde