Hubneme do plavek
 

Uvařte si polévku z pečených kaštanů podle Romana Pauluse

18. prosince 2016

Neodoláte chuti pečených kaštanů? Zkuste si je dopřát jinak než na ulici z papírového pytlíku. Uvařit z nich můžete i výtečnou polévku podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse.  

Krémová polévka z pečených kaštanů

Máslo necháme rozpustit v menším kastrůlku. Přidáme na jemno nakrájenou cibulku, případně šalotku, a orestujeme ji do sklovata. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany.

Vše společně ještě jednou lehounce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Směs necháme provařit přibližně 35 minut. Poté ji rozmixujeme ručním mixérem a propasírujeme přes jemný cedník.

Polévku ochutíme a zjemníme ušlehanou šlehačkou a ihned podáváme. Na ozdobení je možné použít tenké plátky uzených kachních prsou.

Suroviny:

200 g pečených a oloupaných kaštanů, malá cibulka, nebo šalotka, 50 g másla, 50 g řapíkatého celeru, 1l kuřecího vývaru, 2 plátky čerstvého zázvoru, 50 ml Ušlehané smetany, sůl, pepř, mletý zázvor na dochucení

Polévka z pečených kaštanůPolévka z pečených kaštanůAutor: Shutterstock

Další příběhy
tady joyes